Πρώτο Θρανίο

Μαΐου 23, 2008

Εκπαιδευτικά Λογισμικά Ανοικτού κώδικα

Filed under: Λογισμικά — xrisoik @ 2:58 μμ
Tags:

 Ως Ελεύθερο Λογισμικό/ Λογισμικό Ανοικτού Κώδικα (ΕΛ/ΛΑΚ) χαρακτηρίζεται το λογισμικό εκείνο, το οποίο διανέμεται μαζί με τον πηγαίο κώδικά του. Έτσι καθένας μπορεί να το χρησιμοποιήσει για οποιοδήποτε σκοπό, ενώ παράλληλα μπορεί να μελετήσει ή να τροποποιήσει τον πηγαίο κώδικα του προγράμματος και να αναδιανείμει ελεύθερα την αρχική ή την τροποποιημένη έκδοση του προγράμματος.

 Επιτέλους εκπαιδευτικά λογισμικά ανοικτού κώδικα εξελληνίστηκαν ή/και προσαρμόστηκαν στο ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα με την ανάπτυξη κατάλληλου περιεχομένου και σεναρίων για εκπαιδευτικές δραστηριότητες από το ΕΑ.ΙΤΥ, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του ως Τεχνικού Συμβούλου της Πράξης «Επιμόρφωση εκπαιδευτικών στη χρήση και αξιοποίηση των ΤΠΕ στην εκπαιδευτική διδακτική διαδικασία» (Γ’ ΚΠΣ, ΕΠΕΑΕΚ, Μέτρο 2.1, Ενέργεια 2.1.1, Κατηγορία Πράξεων 2.1.1 θ).

Οι ενδιαφερόμενοι/νες επιμορφωτές/τριες και επιμορφούμενοι/νες προγραμμάτων β’ επιπέδου μπορούν να «κατεβάσουν» τα λογισμικά αυτά από τον Ιστότοπο Υποστήριξης Επιμόρφωσης β΄ Επιπέδου στη διεύθυνση http://b-epipedo.cti.gr , στη Bιβλιοθήκη εγράφων, βάζοντας τους κωδικούς τους. Τα λογισμικά που τρέχουν σε πλατφόρμα Windows διατίθενται ξεχωριστά το καθένα ως εκτελέσιμο πρόγραμμα εγκατάστασης, ενώ τα λογισμικά που «τρέχουν» σε Linux διατίθενται εγκατεστημένα, έτοιμα για χρήση σε ένα “Linux Live DVD” το οποίο μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να κατεβάσουν ως ISO DVD Image.

Advertisements

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: