Πρώτο Θρανίο

26 Ιουνίου, 2008

Ψηφιακό παιχνίδι και Ειδική Αγωγή

Διαδραστικά εκθέματα για παιδιά φτιαγμένα από το Digital Media Technologies group του Πανεπιστημίου Εφαρμοσμένων Επιστημών JOANNEUM στο Γκρατς της Αυστρίας. Η ομάδα δίνει έμφαση στη συνεργασία με διαδραστικές τεχνολογίες πολυμέσων, ειδικά για τα μουσεία και άλλους κρατικούς και μη κρατικούς θεσμούς, παράγει λογισμικό Δημιουργίας Περιεχομένου (βίντεο, ήχο, γραφικά, animations και 3D προσομοιώσεις), σχεδιάζει Interface και αναπτύσσει XCocos (client-server λύση)  … (περισσότερα)

Ημερίδα Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης για το Έργο ΕΠΙΝΟΗΣΗ Εξειδίκευση Εκπαιδευτικών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού και Παραγωγή Εκπαιδευτικού Υλικού για Ήπια Νοητική Καθυστέρηση στο Ναύπλιο 12 Ιουλίου 2008  στο Τμήμα Θεατρικών Σπουδών Πανεπιστημίου Πελοποννήσου, Αίθουσα «Λήδα Τασοπούλου».   Η ενημερωτική ημερίδα απευθύνεται στους εκπαιδευτικούς ειδικής αγωγής αλλά και στο ευρύ κοινό με στόχο την παρουσίαση του έργου ΕΠΙΝΟΗΣΗ και ταυτόχρονα την ευαισθητοποίηση ως προς τις δυνατότητες που προσφέρουν οι σύγχρονες ψηφιακές τεχνολογίες και εφαρμογές, και ειδικότερα το ψηφιακό παιχνίδι, για νέες μεθόδους μάθησης με ιδιαίτερο έδαφος εφαρμογής στο πεδίο της ειδικής αγωγής. Η παρακολούθηση των εργασιών της ημερίδας είναι ελεύθερη για κάθε ενδιαφερόμενο/η.

Ελπίζω ότι το έργο ΕΠΙΝΟΗΣΗ να είναι έτοιμο να μας δείξει κάποιο διαδραστικό έκθεμα για παιδιά με ήπια νοητική υστέρηση και να έχει κάνει πράξη τη θεωρία όπου η μάθηση βασίζεται σε ψηφιακά παιχνίδια (digital game-based learning) και όχι να ακούσουμε για άλλη μια φορά μόνο θεωρίες! Το ξέρουμε ότι οι θεωρίες υπάρχουν, είναι χρήσιμες (πώς άλλωστε θα προχωρήσουμε χωρίς το θεωρητικό υπόβαθρο) και στηρίζουν το έργο μας. Όμως θέλουμε να τα δούμε όλα αυτά να υλοποιούνται στην πράξη! (αν όχι, θα πάμε για μπανάκι και ψαράκι στην ψαροταβέρνα «LYKOS» στους Μύλους δίπλα στη Νέα Κίο 😉 … ίσως πετύχουμε και κάποια συναυλία 🙂 )

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.