Πρώτο Θρανίο

Ιουνίου 1, 2011

Επανάσταση κατά της οικονομικής κρίσης

Στο παραπάνω βίντεο βλέπουμε αποσπάσματα από τη συγκέντρωση στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών, την Τρίτη 31 Μαΐου 2011, με πρωτοβουλία του Πρύτανη του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών κ. Θεοδόση Πελεγρίνη, του μεγάλου Έλληνα μουσικοσυνθέτη Μίκη Θεοδωράκη και των καθηγητών Γιώργου Κασιμάτη, Γιώργου Κατρούγκαλου, Νότη Μαριά, Κώστα Μπέη και Κώστα Χρυσογόνου, απέναντι στα μέτρα που θέλει να περάσει η κυβέρνηση και η τρόικα για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης.

Ο Πρύτανης είπε μεταξύ άλλων ότι η οικονομική συνδρομή των ξένων υπονομεύει την ελευθερία μας! Οι διανοούμενοι πρέπει να διεγείρουν τον Ελληνικό λαό, ώστε να αντιδράσει! Ο/Η διανοούμενος/η χρειάζεται να κρίνει, να υποβάλλει διαρκώς και αδιαλείπτως σε έλεγχο όσα πέφτουν στην αντίληψή του, να διαμαρτύρεται, να μην ανέχεται, να μην είναι «πρόβατο», να μη δέχεται τα πράγματα όπως τα λένε, αλλά να προσπαθεί να τα ξεχωρίζει, ψάχνοντας να δει τι από αυτά μας αρμόζει για να το κρατήσουμε και τι όχι για να το απορρίψουμε, να συμπάσχει με την κοινωνία, μη διστάζοντας να βγει στους δρόμους και να γίνει ένας από τους πολλούς που συγκροτούν την κοινωνία, έχει χρέος να εμπνεύσει την κοινωνία παροτρύνοντας μας να προχωρήσουμε μπροστά σε καινούργιους δρόμους ή κι αν δεν υπάρχει δρόμος καθόλου, να τον ανοίξουμε!

Ο Μίκης Θεοδωράκης είπε μεταξύ άλλων ότι η συνθήκη δανεισμού που έχει υπογράψει η Ελληνική κυβέρνηση είναι μια πράξη ανεπαίσχυντη και πρέπει να κηρυχθεί από όλους τους Έλληνες ΑΚΥΡΗ. Χρειάζεται ΕΙΡΗΝΙΚΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗ, μια ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ που θα χαρακτηρίσει τα ¾ τουλάχιστον των δανειακών δεσμεύσεων ως αντισυνταγματικές και άκυρες και θα αναζητήσει δάνειο από άλλες δυνάμεις και θα συνάψει κοινοπραξίες με στόχο την εκμετάλλευση του εθνικού μας πλούτου με γνώμονα το εθνικό συμφέρον. Η λευτεριά κερδίζεται δε χαρίζεται!

Ο καθηγητής Γιώργος Κασιμάτης είπε μεταξύ άλλων ότι οι διανοούμενοι πρέπει να είναι μπροστάρηδες στον αγώνα εναντίων της υποτέλειας της χώρας μας! Η κυβέρνηση παραβιάζει το σύνταγμα! Η χώρα είναι σε εξάρτηση των ξένων συμφερόντων, είναι σε κατοχή. Το άρθρο 4 της δανειακής σύμβασης που δίνει την εθνική κυριαρχία της Ελλάδας στους δανειστές της είναι παράνομο. Το νέο καπιταλιστικό σύστημα της παγκόσμιας εξουσίας θέλει να υποδουλώσει τους λαούς. Η εθνική κυριαρχία και η παραβίαση του συντάγματος πρέπει να κινητοποιήσει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, που μέχρι τώρα δεν έχει εκπληρώσει τα καθήκοντά του. Το ακροτελεύτιο άρθρο του συντάγματος, το άρθρο 120, λέει ότι όταν οι κυβερνήσεις παραβιάζουν τη λαϊκή κυριαρχία, το λόγο έχει ο λαός.

Οι Αγανακτισμένοι Πολίτες στο Σύνταγμα, αλλά και σε όλες τις Ελληνικές πόλεις δεν έχουν πάει για πλάκα και καλό θα ήταν οι πολιτικοί να ακούσουν το λαό και να οδηγηθούμε σε δημοψήφισμα για το μνημόνιο-δανειακή σύμβαση.

Advertisements

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: