Πρώτο Θρανίο

Οκτώβριος 21, 2011

Η Ακαδημία Αθηνών στο SL συμμετείχε στο 5ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο: Μάθηση Βασισμένη στο Παιχνίδι

    Μέσα σε όλα αυτά που γίνονται στη χώρα μας, μέσα σε μια χώρα που βρίσκεται σε οικονομική κατοχή από τους εταίρους μας της Ευρωπαϊκής Ένωσης, παρουσίασα κι εγώ ένα μέρος της διπλωματικής μου εργασίας: «Edutainment σε Εικονικά Περιβάλλοντα: Μια Ακαδημία που υποστηρίζει τη Συνεργατική Μάθηση στο Second Life» στο 5ο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο: Μάθηση Βασισμένη στο Παιχνίδι, στην οδό Μασσαλίας 22, Παρασκευή 21/10/2011, 10 η ώρα το πρωί.

    Φυσικά δεν ανέφερα κάτι για τη μυρωδιά των χημικών που μου έπνιγε την ανάσα ή για το ξύλο που είχε πέσει το προηγούμενο βράδυ, ούτε για το νεκρό οικοδόμο του ΠΑΜΕ, παρόλο που εφαρμόζω την κοινωνικοπολιτισμική προσέγγιση της μάθησης. Είπα τα δικά μου,… για τον εικονικό κόσμο, για την Ακαδημία, για την έρευνα και τις μετρήσεις,… με ηρεμία, ώστε να μην ταράξω τους ευγενείς ακροατές μου και μετά,… όλα καλά; Πήρα τη βεβαίωσή συμμετοχής μου και αισθανόμουν ντροπή, φόρεσα τα γυαλιά μου γιατί πραγματικά ήθελα να βρω κάπου να κλάψω, αλλά τότε ήταν που ήρθαν στα αυτιά μου οι ήχοι από το παρακάτω τραγούδι:

    Επικρατεί ο φόβος; Χιλιάδες Έλληνες διαδηλώνουν στους δρόμους την αντίθεσή τους για τα αντιδημοκρατικά και αντισυνταγματικά μέτρα που παίρνει η κυβέρνηση και στη βουλή φοβούνται μήπως και δεν πάρουμε την επόμενη δόση; Θα ζούμε με δανεικά χάρτινα ευρώ που ούτε ξέρουμε και πια είναι η πραγματική τους αξία; Κι αν οι εκλεγμένοι αντιπρόσωποί μας στο κοινοβούλιο φοβούνται, να παραιτηθούν. Γιατί ο Ελληνικός λαός ποτέ δεν φοβήθηκε και αγωνίζεται πάντα για ανώτερου επιπέδου αξίες όπως είναι η ελευθερία και η δημοκρατία! Τα χρήματα δεν έχουν καμιά αξία!

    Όχι στην παγκόσμια οικονομική διακυβέρνηση! Η Ελλάδα ποτέ δεν πεθαίνει και δεν τη σκιάζει φοβέρα καμιά. Κι αν μας κλέψανε τα αρχαία μας μάρμαρα, την κατοχική αποζημίωση, κ.ά. την ψυχή μας δεν μπορούν να την κλέψουν, γιατί η ψυχή μας χορεύει τσάμπικο με στίχους του Ν. Γκάτσιου και μουσική του Μ. Χατζιδάκη:

 

Advertisements

Σχολιάστε »

Δεν υπάρχουν σχόλια.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Δημιουργήστε ένα δωρεάν ιστότοπο ή ιστολόγιο στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: