Πρώτο Θρανίο

Δεκέμβριος 14, 2011

Η γνωριμία με το Machinima στο SL

    Θα έχετε προφανώς καταλάβει, ότι η αγαπημένη ασχολία του avatar xris Oller μέσα στον εικονικό κόσμο του SL είναι να κινηματογραφεί σε πραγματικό χρόνο διάφορα γεγονότα που λαμβάνουν χώρα μέσα σε αυτό το εικονικό περιβάλλον. Άρχισε να κινηματογραφεί τις Εκπαιδευτικές Εκδηλώσεις της Ακαδημίας (Athens Academy Educational Events), συνέχισε με κάποια tutorials βιντεάκια για τους νέους χρήστες του SL και τώρα πια κινηματογραφεί ότι της αρέσει από την καθημερινή εικονική ζωή. Όλες αυτές οι κινηματογραφίσεις βρίσκονται ανεβασμένες στο youtube στο κανάλι της: http://www.youtube.com/user/xrisoik

 … και ήταν τότε που συναντήθηκε με το avatar Giannis Piaggio και της μίλησε για το machinima. «Θα κάτσω να διαβάσω, να ενημερωθώ*, …» , του είπε. Μετά σκέφτηκε ότι το machinima ήταν στη ζωή της, όπως και διάφορες άλλες ασχολίες, όχι γιατί έπρεπε να το μάθει, αλλά γιατί της άρεσε και διασκέδαζε! Πραγματικά το εικονικό περιβάλλον του SL της έχει δώσει τη δυνατότητα να μαθαίνει και να ψυχαγωγείται (edutainment). Γενικότερα η ενασχόλησή της με τον εικονικό κόσμο του SL μοιάζει σαν ένα όμορφο και ενδιαφέρον ταξίδι μέσα της που τη βοηθά να γνωρίσει καλύτερα τον εαυτό της…

    Αυθόρμητα και διαισθητικά η χρήστης με το avatar xris Oller (και γελώντας 🙂 πάντα) έκανε μια σκέψη, ότι θα μπορούσε να ονομάσει «Εκπαιδευτικά Machinima» (Educational Machinima) τα βιντεάκια τα οποία φτιάχνει ή πρόκειται να φτιάξει, αρκεί η κοινότητα του Machinima να το αποδεχτεί. Οπότε, καταλαβαίνετε, έχουμε πολλή δουλειά να κάνουμε! Φυσικά αυτό δεν είναι και τόσο «δύσκολο», αφού η συγκεκριμένη χρήστης έχει την τάση να εισάγει νέους όρους στον εικονικό κόσμο του SL (βλέπε τον όρο «Ψυχολογική Εμβύθιση» (Psychological Immersion), που έχει ήδη αποδεχτεί μεγάλο μέρος της Πανεπιστημιακής κοινότητας 🙂 )

    Παρακάτω βλέπετε το πρόσφατο βίντεο (να πω Machinima;) της χρήστη (xrisoik  στο web, xris Oller στο SL), με αποσπάσματα από τη συνέντευξη του Gianni Piaggio στο Theater of Medley Arts SL με θέμα το Machinima του «The Theater of War» (http://www.youtube.com/watch?v=lFOE988Galc ), κάτι σαν αναμνηστικό βίντεο από εκείνες τις στιγμές:

* Machinima είναι η χρήση σε πραγματικό χρόνο 3D γραφικών μηχανών απόδοσης του υπολογιστή στο να δημιουργηθεί μια κινηματογραφική παραγωγή. Τις περισσότερες φορές, βιντεοπαιχνίδια ή on line εικονικοί κόσμοι χρησιμοποιούνται για τη δημιουργία του animation στον υπολογιστή. Καλλιτέχνες που βασίζονται στο machinima, μερικές φορές ονομάζονται machinimists ή machinimator και συχνά είναι fan εργάτες, λόγω της περαιτέρω χρήσης τους κατοχυρωμένου με πνευματικά δικαιώματα υλικού. (http://en.wikipedia.org/wiki/Machinima, http://www.machinima.org/ , UWA Machinima Competition)

Advertisements

1 σχόλιο »

  1. Οι δυνατότητες που ανοίγονται στο SL είναι απεριόριστες, περορίζονται μόνο απο τη δημιοργικότητα του χρήστη!

    Σχόλιο από Aggeliki Nikolaou — Δεκέμβριος 14, 2011 @ 12:14 μμ | Απάντηση


RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Blog στο WordPress.com.

Αρέσει σε %d bloggers: